moebius Ø4


Möbius Garden by West8
Bussum, Netherlands
1997-1999

The Möbius garden is a continuation of the virtuoso line-play found in the architecture of the Möbius house (designed by UN Studio), which stands on a plot of woodland. The garden was not treated as an independent space but as a means of connecting the house to the woods. Several subtle designed elements were introduced: a greenhouse, grassy paths and a dark, reflecting pool. The black pool reflects the trees and the sky. The winding paths of Wimbledon grass bridge various levels of the garden. They turn and double back before vanishing into thick undergrowth. The textures of the wood and the changing of the season are captured in the Möbius garden. The changing colours of the garden are reflected in the glass facade of the Möbius house.


credits: West8

1 Comment

Filed under ISSUE Ø4 - SPACE

One response to “moebius Ø4

  1. Nice post! I really like your posting.
    i will come back to read more of your posts.

    nice pic

    Cheers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s